Psykologiguiden

Sveriges Psykologförbund är det yrkes- och fackförbund som landets psykologer är medlemmar av. För att alltid finnas till hand och komma med viktig information har man en webbsida som heter Psykologiguiden där vem som helst kan gå in för att lära sig massor om psykologi som vetenskap. Här kan man läsa som sjukdomar och syndrom, hur man kan få hjälp, den senaste forskningen liksom själv ställa och läsa frågor om psykologi.

Många människor upplever det som pinsamt att söka psykologisk hjälp, då detta av tradition har ansetts vara ganska tabubelagt. Att vara knäpp, galen, stollig! Man kanske upplever att man är svag eller att de problem man har är störande eller onaturliga, och därför väljer man att hålla tyst. Idag finns det dock många sätt att komma i kontakt med skickliga psykologer och genom att vända sig till denna förening kan man få mycket hjälp. Man kan läsa artiklar om olika ämnen liksom ta del av de frågor som människor ställer här och som kan handla om allt från relationer till svåra tvångstankar.

Detta är också en intressant webbplats att besöka om man tycker att psykologi är ett intressant ämne då det här ständigt publiceras nya rön och spännande artiklar. Man kanske själv funderar på att studera psykologi eller tycker att en vän behöver hjälp. Här kan man hitta en certifierad psykolog i sin närhet och komma i kontakt med lämpliga experter.

Många föräldrar oroar sig för sina barn och här kan man läsa en hel avdelning som bara handlar om barn och familj. Varför uppträder barn på ett visst sätt, hur förklarar man saker för dem och hur kan man som förälder öka dess självförtroende – alla viktiga kunskaper.