Världens psykologi vid dina fötter

För den som verkligen vill sänka tänderna i allt som har med psykologi att göra så är den amerikanska tidskriften Psychology today en av de mest mångsidiga och djupgående publikationerna. Den fysiska tidningen kommer ut varannan månad och man har även en mycket innehållsrik hemsida som ständigt uppdateras med nya artiklar.

Inga ämnen är tabu för denna tidning och man tar upp allt ifrån gamla traditionella ämnen som panikångest och stressavhjälpning till nya teorier om huruvida homofobi är en psykisk störning eller hur en krigsflykting kan komma på fötter igen. Alla artiklar är mycket välskrivna och djupt efterforskade och några av världens främsta psykologer har publicerad olika alster här.

Kunskap är alltid styrka och i denna tidning kan man få många intressanta tips om hur man kan bli lyckligare, intelligentare och mentalt starkare. Man kan också göra test om hur stressad man är, hur man tänker och hur gott ens minne är. Naturligtvis skall testen tas med en nypa salt men de är ändå tillräckliga för att man skall kunna ta sig en funderare om vad man vill med sitt liv och hur man kan stärka sig själv mentalt.